Astronomy day 2015

Posted by:

Ziua Internațională a Astronomiei a început în anul 1973, când astronomul Doug Berger, președintele Asociației Astronomice din Carolina de Nord, a decis ca, în loc să convingă oamenii să vină la observatoare, să ducă instrumentele (telescoapele și lunetele) la ei, în stradă.
După cum am promis , noi , voluntarii si membrii Asociației Astronomice Urania, am realizat un cadru de excepție pentru a ne putea bucura împreuna cu publicul de frumusețea și de misterele boltei cerești . Cu mic cu mare ne-am adunat sâmbata si duminica , 25-26 Aprile 2015 în aerul curat al frumosului Parc Cișmigiu , pentru a respecta tradiția în astronomie.Ca de fiecare dată, publicul a fost minunat , reușind să îi creăm
atmosfera propusa de Doug Berg
Astfel pe parcursul celor două zile am făcut ce știm noi mai bine și anume după cum spune și deviza noastră:”WATCH THE SKY!”.
Totodată, am răspuns și la întrebările curoșilor, am organizat un mic concurs și , nu în ultimul rând , am făcut o multime de poze. Să le lasam deci să vă convingă sau să vă amintească cât de bune ne-am simpțit.

0

About the Author:

Add a Comment