Sigla URANIA gradient

AA URANIA, este clubul tau de astronomie!

Aici gasesti tot ce ai nevoie pentru a-ti desfasura pasiunea pentru astronomie dar si pentru a te dezvolta personal!

CURSUL „INIŢIERE ÎN ASTRONOMIE”

ASOCIAŢIA ASTRONOMICĂ URANIA

 

Asociatia Astronomica URANIA va propune sa participati la cursul „Initiere in astronomie”. Acesta se adreseaza tuturor celor care doresc sa faca alaturi de noi primii pasi in studierea cerului, de la elevi de scoala primara la adulti.

Cursul este prezent in repertoriul Asociatiei inca din 2005 si s-a dovedit a fi una dintre principalele cai pentru gasirea de pasionati care sa ni se alature ulterior ca membri.

 • Activitatile desfasurate

  Activitatile desfasurate in cadrul celor 12 sedinte a cate 2 ore pun un accent deosebit pe latura practica (manuirea telescoapelor din dotarea Asociatiei, orientarea pe bolta cereasca, folosirea de soft specializat), fara a neglija aspectele teoretice necesare inainte de a iesi la observatii. 

  [ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ exclusions=”97″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

  Vom invata:

  Cum montam si demontam un telescop, cum pregatim telescopul pentru observatii

  Cum citim un atlas stelar si cum folosim soft-uri planetariu

  Care sunt principalele obiecte si fenomene observabile pe cer, cand si unde trebuie sa privim pentru a le gasi

  Cum “prindem” obiecte deepsky, planete, cum sa facem observatiile solare cu filtre speciale etc.

  <three_fourth>

  </three_fourth>

  <three_fourth>

  La finalul cursului veti sti sa gasiti cu telescopul obiecte pe cer (nebuloase, galaxii, roiuri de stele, planete etc.). Acest lucru este esential in dezvoltarea ca astronom amator sau doar ca simplu pasionat de astronomie care contempla din cand in cand bolta instelata.

  </three_fourth>

  Instrumente ajutatoare in astronomie – software-ul de astronomie!

   Notiuni de baza in astronomie, structura UNIVERSULUI!
  [/tabset]

 • Grupele de curs

  Grupele de curs sunt gândite pentru maxim 10 persoane, astfel încât experienţa URANIA să fie una foarte frumoasă, completă şi personală pentru participanţi, iar atmosfera de la curs caldă, însă concentrată

  pe dobândirea unor abilităţi şi cunoştinţe utile şi bine structurate.

  La finalul cursului va avea loc o testare finală opţională, urmare a căreia cursanţii pot obţine diploma de absolvire şi un supliment de diplomă unde sunt înscrise rezultatele obţinute şi abilităţile noului astronom amator.

  Instrumentele optice puse la dispoziţie de către A.A.URANIA sunt de ultimă generaţie, sediul nostru este unul foarte modern şi primitor; showroom-ul de telescoape Astrolife, la care avem acces, este unic în România, iar instructorii sunt astronomi amatori cu experienţă bogată şi care activează inclusiv în cadrul Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică.

 • Când are loc cursul?

  Când are loc cursul?
  Grupele de curs se formează chiar ACUM!  Pentru inscrierea la curs, va rugam sa ne contactati pentru a stabili grupa care va este cea mai convenabila!

  Principiul de inscriere este PRIMUL VENIT PRIMUL SERVIT sau FIFS – First IN – First SERVED!

  Primele grupe vor incepe in saptamana 13-19 octombrie 2014!

  Dorim sa acomodam cele 12 sedinte in 2 luni ca sa profitam de faptul ca se insereaza devreme si putem observa la bolta instelata la ore accesibile.

  In cazul in care nu reusiti sa va inscrieti acum, pentru ca sedintele sunt programate in zile diferite in saptamanile pare fata de cele impare, vom decala eventualele grupe cu 2 saptamani

 •  

 • Unde are loc cursul?

  Unde are loc cursul?

  La sediul Asociaţiei Astronomice Urania din Palatul Naţional al Copiilor, Bucureşti. Adresa P.N.C. este
  Bd. Tineretului, nr. 8-10, sector 4

 • Cum mă înscriu?

  Cum mă înscriu?

  Pasul 1. Completati formularul on-line sau trimiteţi-ne un email pe adresa asociaţiei aa.urania@gmail.com în care afirmaţi că doriţi să vă înscrieţi şi ne lăsaţi un
  număr de telefon în semnătură.

  Pasul 2. Achitaţi contribuţia aferentă cursului (fie în contul Asociaţiei, fie personal, în sediu).
  Care este contribuţia? Vom discuta aspectele administrative in cadrul prezentarii cursului la sediul nostru.

 • Aş vrea să vă cunosc / Mai am întrebări

  Aş vrea să vă cunosc / Mai am întrebări
  Pentru a ne cunoaşte vă invităm LUNI 13 oct. 2014 la ora 19:00 sau ora 20:00 sau JOI 16 oct 2014 ora 19:00 sau ora 20:00 la sediul Asociaţiei din Palatul
  Copiilor.

  În cadrul vizitei veţi putea să vedeţi unde va fi ţinut cursul şi care sunt instrumentele aflate la dispoziţia noastră, vă vom oferi şi mai multe
  argumente pentru a participa la cursul nostru, dar veţi primi şi răspunsuri la eventualele întrebări. De asemenea, veţi putea achita contribuţia cu aceasta ocazie.

  Pentru vizita, vă rugăm să completați forumularul on-line de mai jos sau să ne trimiteți un email de confirmare la adresa de email: aa.urania@gmail.com cu minim o zi înainte de a veni. Nu uitaţi să ne lăsaţi şi numărul de telefon.

  Vă aşteptăm!