Sigla URANIA gradient
Noaptea Cercetătorilor este un eveniment desfăşurat anual în peste 300 de oraşe din Europa, în care tinerii au şansa să se întâlnească cu cercetătorii, să participe la experimente fascinante şi să înţeleagă cum cercetarea ştiinţifică contribuie la progresul umanităţii!
Anul acesta ”#doyouspeakscience” este sloganul sub care se desfăşoară evenimentul în mai multe oraşe din România, inclusiv Bucureşti.
Asociaţia Astronomică Urania vă aşteaptă şi la această ediţie, la care vor participa principalele instituţii de cercetare în fizică şi spaţiu, pentru a porni într- o călătorie prin Univers. Se anunţă o seară plină: vor fi observaţii pe bolta cerească, demonstraţii inedite cu telescoape automate, prezentări interactive şi … surprize!Ba mai mult, cei interesaţi se pot înscrie la concursurile de astronomie „Hai Hui prin Univers” ,respectiv ”Universul te priveşte” , pentru care sunt pregătite premii simpatice!
Publicul numeros de la evenimentele la care participăm ne motivează pentru a ne continua activitatea în care punem atâta pasiune!Vă amintiţi cum a fost la ediţiile trecute, nu?Dacă vreţi să rememoraţi ediţia trecută(Vizitati)Pentru cei care încă nu ne cunosc, AA URANIA este membră în boardul AREA – Asociaţia Română de Educaţie prin Astronomie şi în acelaşi timp este partener UNESCO şi al Institutului Astronomic al Academiei Române.
Dacă îţi place activitatea Asociaţiei, poţi deveni membru, voluntar, sau poţi participa la cursurile şi activităţile noastre!
Vineri, 25 septembrie, la AFI PALACE COTROCENI (intrarea IMAX şi la patinoar), de la ora 17:00 până târziu în noapte, privim cerul!
Do YOU speak science?