Sigla URANIA gradient

AA URANIA, este clubul tau de astronomie!

Aici gasesti tot ce ai nevoie pentru a-ti desfasura pasiunea pentru astronomie dar si pentru a te dezvolta personal!

CURSUL „INIŢIERE ÎN ASTRONOMIE”

ASOCIAŢIA ASTRONOMICĂ URANIA

Asociatia Astronomica URANIA va propune sa participati la cursul „Initiere in astronomie”. Acesta se adreseaza tuturor celor care doresc sa faca alaturi de noi primii pasi in studierea cerului, de la elevi de scoala primara la adulti.

Cursul este prezent in repertoriul Asociatiei inca din 2005 si s-a dovedit a fi una dintre principalele cai pentru gasirea de pasionati care sa ni se alature ulterior ca membri.

 • Activitatile desfasurate

  Activitatile desfasurate in cadrul celor 12 sedinte a cate 1h30min pun un accent deosebit pe latura practica (manuirea telescoapelor din dotarea Asociatiei, orientarea pe bolta cereasca, folosirea de soft specializat), fara a neglija aspectele teoretice necesare inainte de a iesi la observatii.

  Vom invata:

  Cum montam si demontam un telescop, cum pregatim telescopul pentru observatii

  Cum citim un atlas stelar si cum folosim soft-uri planetariu


  Care sunt principalele obiecte si fenomene observabile pe cer, cand si unde trebuie sa privim pentru a le gasi

  Cum “prindem” obiecte deepsky, planete, cum sa facem observatiile solare cu filtre speciale si alte instrumente etc.


  La finalul cursului veti sti sa gasiti cu telescopul obiecte pe cer (nebuloase, galaxii, roiuri de stele, planete etc.). Acest lucru este esential in dezvoltarea ca astronom amator sau doar ca simplu pasionat de astronomie care contempla din cand in cand bolta instelata.

 • Grupele de curs

  Grupele de curs sunt gândite pentru maxim 10 persoane, astfel încât experienţa URANIA să fie una foarte frumoasă, completă şi personală pentru participanţi, iar atmosfera de la curs caldă, însă concentrată pe dobândirea unor abilităţi şi cunoştinţe utile şi bine structurate.

  La finalul cursului va avea loc o testare finală opţională, urmare a căreia cursanţii pot obţine diploma de absolvire şi un supliment de diplomă unde sunt înscrise rezultatele obţinute şi abilităţile noului astronom amator.

  Instrumentele optice puse la dispoziţie de către A.A.URANIA sunt de ultimă generaţie, sediul nostru este unul foarte modern şi primitor; showroom-ul de telescoape Astrolife, la care avem acces, este unic în România, iar instructorii sunt astronomi amatori cu experienţă bogată şi care activează inclusiv în cadrul Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică.

 • Când are loc cursul?

  Urmăriți pagina de înscrieri pentru a afla când se organizează următoarele grupe.

 • Unde are loc cursul?

  Unde are loc cursul?

  La sediul Asociaţiei Astronomice Urania din Palatul Naţional al Copiilor, Bucureşti. Adresa P.N.C. este
  Bd. Tineretului, nr. 8-10, sector 4

 • Cine va fi instructorul?

  Instructorul, Ionuț Costache, a devenit membru al Asociației Astronomice Urania în 2005; membru în comisiile oficiale ale Olimpiadelor de Astronomie / Olimpiadelor de Astronomie și Astrofizică la nivel județean, național, internațional (IOAA Suceava 2014), precum și în echipa de pregătire și selecție a loturilor României pentru faza internațională.

 • Cum mă înscriu?

  Găsiți detalii în pagina de înscrieri

   

 •