URANIA, muza astronomiei in mitologia greaca, a devenit un simbol pentru toti aceia dintre noi care sunt indragostiti de cerul instelat, sunt curiosi sa-l observe si sa afle cat mai multe lucruri despre el.

Pentru aceasta, in 10 februarie 1998, un grup de pasionati de astronomie au infiintat un club de astronomie: Asociatia Astronomica Urania (“AA URANIA”).

AA URANIA este un ONG non-profit al carui scop este de a crea un cadru de exceptie pentru cei care doresc sa isi manifeste pasiunea pentru cerul instelat si impreuna sa oferim celorlalti romani sansa de a cunoaste cerul, fie ca vorbim de elevi si discutam de un proces educational, fie ca vorbim de adulti si popularizam sau cercetam spatiul cosmic.

De aceea si sloganul nostru este “Watch the Sky !”

AA URANIA este membra in boardul AREA – Asociatia Romana de Educatie prin Astronomie si in acelasi timp este CLUB UNESCO

AA URANIA dezvolta parteneriate cu diverse institutii si organizatii de profil: Astroclubul Bucuresti, SARM, Astroclubul Calin Popovici -Galati, Asociatia Sirius, AREA si mai ales cu scoli si licee din Bucuresti (deocamdata 27 scoli si licee/colegii)

AA URANIA are un parteneriat de exceptie pe baza colaborarii incepute inca din 1992, cu Palatul National al Copiilor din Bucuresti, avand acces la un Observator Astronomic complet automatizat, special proiectat pentru observatii cu publicul!

Nu in cele din urma, AA URANIA a devenit partener UNESCO si DISCOVERY Channel Romania pentru proiectele sale de popularizare si observationale dar si pentru promovarea astronomiei prin educatie in scoli, licee si universitati.

Resursele materiale ale AA URANIA (redirectionare 2%, contributiile membrilor fondatori, cotizatii, sponsorizari) impreuna cu resursele umane (membrii A.A.U.) contribuie pentru realizarea scopurilor statutare ale Asociatiei:
1) popularizarea astronomiei in Romania, in special in randul tinerilor
2) stimularea, sprijinirea, dezvoltarea astronomiei si a activitatilor de studiu conexe
3) initierea si dezvoltarea unor directii de cercetare astronomica